Udhëtimi i Lirë

CategoriesDurresArcheomap

DurresArcheomap

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” në kuadër të projektit DurrësArcheomap u bë e mundur Guida Digjitale për qytetin e Durrësit. Video është në gjuhën shqipe per turistet shqiptarë dhe në gjuhën angleze për turistët e huaj që duan të vizitojnë qytetin tonë. DurrësArcheomap në gjuhën Shqipe DurrësArcheomap në gjuhën Angleze

CategoriesEuroChangeMakers

Fillimi i projektit EuroChangeMakers #euroCM

Përshkrimi Më 15 Mars ka filluar zyrtarisht projekti EuroChangeMakers #euroCM i cili financohet nga programi Europe for Citizens për Shoqërinë Civile, ku shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” është partneri lokal nga Shqipëria. Projekti EuroChangeMakers #euroCM ka ardhur si një përgjigje ndaj sfidave aktuale të pjesëmarrjes demokratike përgjatë pandemisë COVID-19. #euroCM synon: Të […]

CategoriesERAS

ERAS – Aleanca Evropiane për Mbështetjen e Vullnetarëve

Përshkrimi Qëllimi kryesor i projektit ERAS është një partneritet afatgjatë i trembëdhjetë qytete nga trembëdhjetë vende të ndryshme me qëllimin e përbashkët për të përmirësuar kushtet për zhvillimin e vullnetarizmit në vendet partnere dhe në të gjithë Evropën. Për këtë qëllim, organizatat partnere do të shkëmbejnë informacion, praktika të mira, njohuri dhe do të promovojnë […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Durrës, përmbyllet projekti 1-vjeçar “Kompostimi në fermë për zbutjen e ndryshimeve klimaterike”

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi sot takimin përmbyllës të projektit “Kompostimi në fermë – Për zbutjen e ndryshimeve klimaterike”, që financohet nga ambasada Bullgare në vendin tonë dhe ka si qëllim përmirësimin e ciklit të menaxhimit të mbetjeve, duke kompostuar mbetjet organike në shkollat dhe fermat e qarkut Durrës. Në […]

CategoriesCommunities Friendly to Children and Young People

Communities Friendly to Children and Young People

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” organizoi date 16-17 Workshop Konsultues me aktore te ndryshem local dhe kombetar. Workshopi u zhvillua në kuadër të projektit “Communities Friendly to Children and Young People” i cili finacohet nga Visegrad Found dhe lead partner Children of Slovakia Foundation. Projekti po implementohet në 6 shtete: Sllovaki, […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Composting on farm for Mitigation of climate changes

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë –Liberi di Viaggiare” vijoi punën edhe gjatë muajit Gusht me projektin “Composting on farm for mitigation of climate changes”. Takimet informuese me fermerët e zonës dhe vendosja e theksit tek kompostimi si një proçes i cili sjell përfitime jo vetëm për mjedisin por edhe për ekonominë vazhduan të zhvilloheshin nga […]

CategoriesCommunities Friendly to Children and Young People

Communities Friendly to Children and Young People

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” organizoi sot Workshopin Konsultues me fëmijët dhe të rinjtë. Workshopi u zhvillua në kuadër të projektit “Communities Friendly to Children and Young People” i cili finacohet nga Visegrad Found dhe lead partner Children of Slovakia Foundation. Projekti po implementohet në 6 shtete: Sllovaki, Shqipëri, Republikën Çeke, […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Vijojnë aktivitetet në kuadër të projektit “Composting on farm for mitigation of climate changes”

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” po vijon implementimin e projektit “Composting on farm for mitigation of climate changes”. Projekti financohet nga Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë nëpërmjet programit “Ndihma Zyrtare për Zhvillim (Aid)”. Gjatë këtij muaji koordinatorja Miranda Mansaku dhe eksperti i projektit Shpend Shahini, kanë vijuar […]

CategoriesAktivitete Composting on farm For Mitigation of Climate Changes

5 Qershori Dita Botërore e Mjedisit

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi një takim online në kuadër të 5 Qershorit, Ditës së Mjedisit dhe vijimi i aktiviteteve të projektit “Composting on farm for mitigation of climate changes”. Në takim të rinjtë e trajnuar për procesin e kompostimit prezantuan materialet e përgatitura prej tyre me temë mjedisin dhe […]

sq