Udhëtimi i Lirë

CategoriesYouth Guide for Durrës

Takimi i radhës me juristen Erisilda Shpata

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ka vijuar me ofrimin e mbështetjes ligjore dhe psikologjike për familjet e prekura nga tërmeti i 26 nëntorit 2019. Takimi i radhës ishte me juristen e projektit znj. Erisilda Shpata, e cila shpjegoi procedurën e fundit të nxjerrë nga Bashkia e Durrësit lidhur me përfitimin e […]

CategoriesYouth Guide for Durrës

Libraria Lëvizëse

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ka vijuar me aktivitetet e planifikuara për Librarinë Lëvizëse. Gjatë muajve Prill dhe Maj përveç shpërndarjes së librave janë zhvilluara takime online me shkrimtarë të ndryshëm. Ndërkohë po vijon shpërndarja e librave për të rinjtë në zonat periferiketë qytetit. Ky aktivitet u organizua në kuadër të […]

CategoriesYouth Guide for Durrës

Takim me shkrimtarin Loer Kume

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi takimin me shkrimtarin Loer Kume, fitues i çmimit “Kadare” 2019. Gjatë takimit Kume tregoi për bashkëjetesën benda tij të dy profesioneve: shkrimtarit dhe stomatologut. Si ndikon secila prej tyre tek njëra – tjetra dhe si vendoset balanca mes dy profesioneve. Një pjesë të rëndësishme të […]

CategoriesYouth Guide for Durrës

Takim me shkrimtarin Vaso Papaj

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi sot një takim me shkrimtarin Vaso Papaj. Në kuadër të 23 Prill – Ditës Botërore të Librit dhe të Drejtave të Autorit, Papaj prmendi rëndësinë e leximit tek të gjitha moshat por më së shumti tek fëmijët dhe të rinjtë. Tani është çasti i duhur […]

CategoriesNjoftime Youth Guide for Durrës

Guidë turistike për monumentet e Durrësit, përgatiten 64 të rinj

64 të rinj, studentë dhe të papunë nga familje të margjinalizuara në periferi të qytetit janë trajnuar për afro tre muaj në kuadër të projektit “Youth Guide for Durrës”. Drejtuesja e projektit, Mira Mansaku, tha se “Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor që financohet nga Bashkimi Europian e që zbatohet nga Programi i Kombeve […]

CategoriesYouth Guide for Durrës

Youth Guide for Durrës

Youth Guide for Durrës Pjesë nga trajnimet Gjatë muajit Korrik u zhvilluan trajnimet e grupit të parë dhe të dytë të të rinjve nga Durrësi në kuadër të projektit “Youth Guide for Durrës”. 44 të rinjtë morën informacionet bazë në lidhje me turizmin, arkeologjinë, historinë dhe burime të tjera të qarkut të Durrësit, komunikimin me […]

sq