Udhëtimi i Lirë

CategoriesDurresArcheomap

DurresArcheomap

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” në kuadër të projektit DurrësArcheomap u bë e mundur Guida Digjitale për qytetin e Durrësit. Video është në gjuhën shqipe per turistet shqiptarë dhe në gjuhën angleze për turistët e huaj që duan të vizitojnë qytetin tonë. DurrësArcheomap në gjuhën Shqipe DurrësArcheomap në gjuhën Angleze

CategoriesNews The Invisible ForeWomen

Invitation to participate in TOT of project "Invisible ForeWomen"

Description Udhëtim i Lire – Liberi di Vaggiare in collaboration with: URI-MENA from Jordan, Association for Developing Voluntary Work Novo Mesto (DRPDNM) from Slovenia, Tokat Economic Development and Vocational Training Association (TEKMED) from Turkey and Have a Dream from Egypt as and with the support of the Anna Lindh Foundation and the European Union invites you to […]

CategoriesEuroChangeMakers

EuroChangeMakers #euroCM - Start of the Project

Përshkrimi Më 15 Mars ka filluar zyrtarisht projekti EuroChangeMakers #euroCM i cili financohet nga programi Europe for Citizens për Shoqërinë Civile, ku shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” është partneri lokal nga Shqipëria. Projekti EuroChangeMakers #euroCM ka ardhur si një përgjigje ndaj sfidave aktuale të pjesëmarrjes demokratike përgjatë pandemisë COVID-19. #euroCM synon: Të […]

CategoriesERAS

ERAS - EUROPEAN ALLIANCE FOR VOLUNTEER SUPPORT (ERAS)

Përshkrimi Qëllimi kryesor i projektit ERAS është një partneritet afatgjatë i trembëdhjetë qytete nga trembëdhjetë vende të ndryshme me qëllimin e përbashkët për të përmirësuar kushtet për zhvillimin e vullnetarizmit në vendet partnere dhe në të gjithë Evropën. Për këtë qëllim, organizatat partnere do të shkëmbejnë informacion, praktika të mira, njohuri dhe do të promovojnë […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Durrës, concludes the 1-year project "Composting on the farm for mitigation of climate changes"

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi sot takimin përmbyllës të projektit “Kompostimi në fermë – Për zbutjen e ndryshimeve klimaterike”, që financohet nga ambasada Bullgare në vendin tonë dhe ka si qëllim përmirësimin e ciklit të menaxhimit të mbetjeve, duke kompostuar mbetjet organike në shkollat dhe fermat e qarkut Durrës. Në […]

CategoriesCommunities Friendly to Children and Young People

Communities Friendly to Children and Young People

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” organizoi date 16-17 Workshop Konsultues me aktore te ndryshem local dhe kombetar. Workshopi u zhvillua në kuadër të projektit “Communities Friendly to Children and Young People” i cili finacohet nga Visegrad Found dhe lead partner Children of Slovakia Foundation. Projekti po implementohet në 6 shtete: Sllovaki, […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Composting on farm for Mitigation of climate changes

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë –Liberi di Viaggiare” vijoi punën edhe gjatë muajit Gusht me projektin “Composting on farm for mitigation of climate changes”. Takimet informuese me fermerët e zonës dhe vendosja e theksit tek kompostimi si një proçes i cili sjell përfitime jo vetëm për mjedisin por edhe për ekonominë vazhduan të zhvilloheshin nga […]

CategoriesCommunities Friendly to Children and Young People

Communities Friendly to Children and Young People

Description The Association "Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare" organized today the Consulting Workshop with children and young people. The workshop was held within the project "Communities Friendly to Children and Young People" which is funded by Visegrad Found and lead partner Children of Slovakia Foundation. The project is being implemented in 6 countries: Slovakia, Albania, Czech Republic, […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Activities within the project "Composting on farm for mitigation of climate change" continue

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” po vijon implementimin e projektit “Composting on farm for mitigation of climate changes”. Projekti financohet nga Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë nëpërmjet programit “Ndihma Zyrtare për Zhvillim (Aid)”. Gjatë këtij muaji koordinatorja Miranda Mansaku dhe eksperti i projektit Shpend Shahini, kanë vijuar […]

CategoriesActivities Composting on farm For Mitigation of Climate Changes

June 5 World Environment Day

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi një takim online në kuadër të 5 Qershorit, Ditës së Mjedisit dhe vijimi i aktiviteteve të projektit “Composting on farm for mitigation of climate changes”. Në takim të rinjtë e trajnuar për procesin e kompostimit prezantuan materialet e përgatitura prej tyre me temë mjedisin dhe […]

en_GB