Udhëtimi i Lirë

CategoriesAktivitete

Vizita e znj. Špoljarić Egger, Ndihmës Sekretarja e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe Drejtoresha Rajonale e UNDP-së për Evropën dhe Bashkësinë e Shteteve të Pavarura, tek Amfiteatri Antik Romak i Durrësit me të rinj vullnetarë të shoqatës “Udhëtim i Lirë”

Përshkrimi Zj. Špoljarić Egger vizitoi Amfiteatrin Antik Romak të Durrësit bashkë me Kryetaren e Bashkisë së Durrësit Emiriana Sako. Të rinjtë e OJF Rinore “Udhëtim i Lirë”, mbështetur nga Programi Rajonal ReLOaD financuar nga BE dhe të zbatuar nga UNDP- shërbyen si guida turistike gjatë vizitës në Amfiteatër.

CategoriesAktivitete

Mbyllja e Takimeve me Guardia di Finanza nëpër Shkolla

Përshkrimi U mbyll cikli i takimeve me Guardia di Finanza – Nucleo Frontiera Marittima Durrës nëpër shkolla me nxënësit e Shkollës së Mesme Teknologjike “Hysen Çela” Durrës me përfaqësues të tyre falë bashkëpunimit me Ambasciata d’Italia a Tirana. Gjatë takimit u bë një prezantim me i detajuar i punës së GF në Shqipëri. Gjithashtu dy […]

CategoriesAktivitete

Takimi i 7 Ndërkombëtar i Projektit ERAS në Shqipëri

Përshkrimi U zhvillua në qytetin e Durrësit në datat 11-13 Prill, Takimi i 7 Ndërkombetar i Projektit ERAS. Gjatë ditës së parë partnerët tanë nga Portugalia – Município de Lousada, Sllovenia – Društvo za podporo civilne družbe, Bosnja dhe Hercegovina – SARAJEVSKA REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA SERDA DOO SARAJEVO, Bullgaria – SDRUZHENIE YUNI PARTNERS dhe Maqedonia […]

CategoriesAktivitete

Mbjellja e pemëve ne fushat sportive Kavajë

Përshkrimi Shoqata “ Udhetim i Lire “ ne bashkepunim me Kendin e BE Kavaje dhe Drejtorine e Sporteve te Bashkise Kavaje organizoj aktivitetin e mbjelljes se pemeve ne ambjentet e fushes sporive te qytetit Kavaje. Ne aktivitet mori pjese Z. Redjan Krali, Kryetar i Bashkise Kavaje. Pemet u mbollen ne kujtim dhe nderim te figurave […]

CategoriesAktivitete

Dita Botërore e të Drejtave të Fëmijëve

Përshkrimi U zhvillua ditën e sotme me rastin e 20 Nëntorit – Ditës Botërore të të Drejtave të Fëmijëve, ekspozita me punimet e fëmijëve të Qendra Ditore “Ngjyrat e Jetes”, Kavaje. Punimet u realizuan në bashkëpunim e me ndihmën e nxënësve të Gjimnazi Aleksander Moisiu . Ekspozita u zhvillua në kuader te projektit “Together for […]

CategoriesAktivitete

Dita Boterore e Rinise 2021

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” në kuadër të Ditës Botërore të Rinisë të vendosur nga Kombet e Bashkuara (United Nations) me 12 Gusht, zhvilloi disa aktivitete me të rinj nga Shqipëria, Serbia dhe Bosnjë Hercegovina. Në fillim ata vizituan ambjentet e Qendrës rinore Multifunksionale “Udhetim i Lirë” ku u njohën me […]

CategoriesAktivitete

Ftesë për pjesëmarrje në TOT e projektit “Invisible ForeWomen”

Përshkrimi Udhëtim i Lire – Liberi di Vaggiare në bashkëpunim me: URI-MENA nga Jordania, Association for Developing Voluntary Work Novo Mesto (DRPDNM) nga Sllovenia, Tokat Economic Development and Vocational Training Association (TEKMED) nga Turqia dhe Have a Dream nga Egjipti si dhe me suportin e Anna Lindh Foundation dhe te Bashkimit Evropian ju fton të […]

CategoriesAktivitete

Java e Evropës 2021

Përshkrimi Në kudër të Javës së Evropës vullnetarët e shoqates “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” dhe aktivistë të rinj mirëpritën në Kepin e Rodonit Ambasadorin e BE z. Luigi Soreca dhe Ambasadorin e Republikës së Bullgarisë në Shqipëri z. Momtchill Raytchevski. Gjatë takimit Miranda Mansaku, Drejtore Ekzekutive e Shoqatës, tregoi punën që Udhetimi […]

CategoriesAktivitete

Feja gjatë periudhës komuniste në Shqipëri

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ne kuader te aktiviteteve te planifikuara si anetare e URI (United Religions Initiative) në Shqipëri zhvilloj përgjatë muajit Prill një sërë aktivitetesh që synonin rritjen e ndërgjegjësimit të rinjve për rolin e figurave fetare gjatë regjimit komunist. Në tre takime ata mësuan më shumë për institucionet […]

CategoriesAktivitete

Përfundon cikli i trjanimeve për fuqizimin e të rinjve në Durrës

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” përgjatë muajve mars dhe prill zhvilloi një cikël trajnimesh për ngritjen e kapaciteteve të të rinjve në Durrës. Trajnimet u zhvilluan online dhe erdhën si një kërkesë e të rinjve për të marrë më shumë njohuri në tema si: të kuptuarit e vetes, këshillimin dhe planifikimin […]

sq