Udhëtimi i Lirë

CategoriesErasmus+

Projekti “Colors of Europe”, Vilnius, Lituani

Përshkrimi Trajnimi me temë “Colors of Europe/Ngjyrat e Europës” i tregoi dhe informoi të rinjtë nga shtete të ndryshme për impaktin e fjalëve lënduese dhe urrejtjes në jetën e përditshme si dhe në botën online. Qëllimi i këtij trajnimi ishte njohja e të rinjve me këto problematika dhe ndarja e eksperiencave të përbashkëta por edhe […]

CategoriesErasmus+

Bujqësia vertikale

Përshkrimi Bujqësia Vertikale është një metodë e rritjes së perimeve dhe frutave në hapësira vertikale, siç janë ndërtesat. Kjo metodë ka një sërë përparësish, si: Është më efikas për sa i përket shfrytëzimit të hapësirës. Një fermë vertikale mund të prodhojë të njëjtën sasi ushqimi në një zonë shumë më të vogël se një fermë […]

CategoriesErasmus+ Njoftime

Sesioni studimor “Akademia e Demokracisë Rinore”

Përshkrimi Kurs trajnimi 8-14 tetor 2023 | Qendra Evropiane Rinore Budapest, Hungari Fokusi i sesionit të studimit është të pajis liderët/lehtësuesit e të rinjve me njohuri dhe aftësi për të zbatuar programin “Edukohu për Demokraci” i cili eksploron konceptin e demokracisë në mënyrë inovative nga perspektiva lokale, kombëtare dhe evropiane. Gjatë sesionit të studimit, pjesëmarrësit […]

CategoriesErasmus+

Përfundimi i shkëmbimit rinor në Shqipëri në kuadër të projektit SWING

Përshkrimi Përfundoi me sukses faza e dytw në kuadër të projektit Erasmus+ SWING, shkëmbimi rinor i organizuar në Shqipëri , ku organizatat pjesëmarrëse ishin “Le Comité Départemental Olympique et Sportif du Nord” dhe shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare”. Projekti përfshin të rinjtë nga mosha 13 – 15 vjeç nga Franca dhe Shqipëria. […]

CategoriesErasmus+

Projekti “e-Sustainability” në Francë

Përshkrimi #eQëndrueshmëria Shoqata Udhëtim i Lirë- Liberi Di viaggiare një nga partnerët e projektit “e-Sustainability” organizuar nga Shoqata Resopa (Réseau Solidaire & Participatif) dhe bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian, dërgoi punëtorët e saj rinorë të cilët morën pjesë në këtë trajnim. kursi që u organizua në Clermont-Ferrand, Francë – 20 Prill deri në 26 Prill 2023. […]

CategoriesErasmus+

Projekti “Shine4Youth” në Bullgari

Përshkrimi Le të vazhdojmë të shkëlqejmë dhe të bëjmë ndryshimin! Shoqata Udhëtim i Lirë- Liberi Di viaggiare, një nga organizatat partnere të projektit “Shine4Youth” i bashkëfinancuar nga Programi Erasmus + i Bashkimit Europian, dërgoi punonjësit e saj rinorë të cilët morën pjesë në këtë program shkëmbimi të të rinjve që u organizua në Petrohan Pass. […]

CategoriesErasmus+

Europa e Gjelbër – APV në Les Ulis

Përshkrimi Në datat 8 deri më 11 nëntor 2022, shoqata jonë mori pjesë në vizitën e avancuar përgatitore në Les Ulis France për projektin “Europa e Gjelbër” të bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian përmes programit Erasmus + ku “Udhetimi i Lirë- Liberi di viaggiare” është një nga 10 partnerët e konsorciumit në këtë projekt. Ky projekt […]

CategoriesErasmus+

Projekti “FIGHT AGAINST RACISM” Itali, Shtator 2022

Përshkrimi Asnjëherë mos hezitoni të merrni aventura përsipër! Siç vendosëm dhe ne të merrnim pjesë në ketë projekt me temë: “Fight agains Racism”, një udhëtim multidimensional që përfshinte shumë ekperienca në të njëjtën kohë. Duke filluar nga bashkëpunimi, komunikimi, ndërthurja e kulturave dhe traditave të ndryshme, projekte interaktive në të cilat mesazhi kryesor ishte lufta […]

CategoriesErasmus+

Projekti “PUSH UP SPORTS AND ARTS BALKAN” Greqi, Gusht 2022

Përshkrimi U mbyll aktiviteti i radhës “Push Up Sports and Arts Balkan”, zbatuar nga shoqata mikëpritëse Esai en Roi në Greqi. Partnere nga Shqipëria ishte shoqata Udhëtimi i Lirë – Liberi di Viaggare që u përfaqësua nga 7 anëtarë të stafit të vullnetarëve. Ky aktivitet i fanancuar nga programi Erasmus + mblodhi së bashku të […]

CategoriesErasmus+

Projekti “RETHINK YOUTH” Greqi, Gusht 2022

Përshkrimi U mbyll programi Erasmus + “Rethink Youth” nga shoqata mikëpritese Esai en Roi në Greqi, ku partnere nga Shqipëria ishte dhe shoqata Udhëtimi i Lirë – Liberi di Viaggare. Ky aktivitet mblodhi së bashku të rinj nga 8 shtete: Rumania, Shqipëria, Bullgaria, Bosnja dhe Hercegovina, Italia, Hungaria, Spanja dhe Sllovakia nga data 1-7 Gusht […]

sq