Udhëtimi i Lirë

CategoriesYouth Guide for Durrës

Takimi i radhës me juristen Erisilda Shpata

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ka vijuar me ofrimin e mbështetjes ligjore dhe psikologjike për familjet e prekura nga tërmeti i 26 nëntorit 2019. Takimi i radhës ishte me juristen e projektit znj. Erisilda Shpata, e cila shpjegoi procedurën e fundit të nxjerrë nga Bashkia e Durrësit lidhur me përfitimin e […]

CategoriesYouth Guide for Durrës

Libraria Lëvizëse

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ka vijuar me aktivitetet e planifikuara për Librarinë Lëvizëse. Gjatë muajve Prill dhe Maj përveç shpërndarjes së librave janë zhvilluara takime online me shkrimtarë të ndryshëm. Ndërkohë po vijon shpërndarja e librave për të rinjtë në zonat periferiketë qytetit. Ky aktivitet u organizua në kuadër të […]

CategoriesYouth Guide for Durrës

Takim me shkrimtarin Loer Kume

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi takimin me shkrimtarin Loer Kume, fitues i çmimit “Kadare” 2019. Gjatë takimit Kume tregoi për bashkëjetesën benda tij të dy profesioneve: shkrimtarit dhe stomatologut. Si ndikon secila prej tyre tek njëra – tjetra dhe si vendoset balanca mes dy profesioneve. Një pjesë të rëndësishme të […]

CategoriesYouth Guide for Durrës

Takim me shkrimtarin Vaso Papaj

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi sot një takim me shkrimtarin Vaso Papaj. Në kuadër të 23 Prill – Ditës Botërore të Librit dhe të Drejtave të Autorit, Papaj prmendi rëndësinë e leximit tek të gjitha moshat por më së shumti tek fëmijët dhe të rinjtë. Tani është çasti i duhur […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Përfundon cikli i parë i trainimeve për procesin e kompostimit

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” përfundoi ciklin e parë të trainimeve, me qeveritë e nxënësve të shkollave: “Eneida”, “Ibrahim Kodra”, “Migjeni” dhe “Mihal Ekonomi”. Cikli i trainimeve u zhvillua në kuadër të projektit “Composting on farm – for Mitigation of Climate Changes” i cili financohet nga Ambasada e Republikës së Bullgarisë […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Filloj cikli i trajnimeve ne kuadër të projektit Composting on farm – For Mitigation of Climate Changes

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” filloi ciklin e trajnimeve me qeverinë e nxënësve të shkollës “Eneida”. Trajnim u zhvillua në kuadër të projektit “Composting on Farm- For mitigation of climate changes”, me Prof.Dr. Shpend Shahini. Projekti financohet nga Ambasada e Bullgarisë në Shqipëri nëpërmjet programit “Ndihma zyrtare për Zhvillim”. Trajnimet online […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Composting on farm – For Mitigation of Climate Changes

Përshkrimi i takimit Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ka vijuar me aktivitetet e planifikuar në kuadër të projektit “Composting on farm – for Mitigation of Climate Changes” pavarësisht situatës së vështirë dhe të pazakontë të krijuar nga virusi COVID-19. Projekti financohet nga Ambasada Bullgare në kuadër të programit “Ndihma zyrtare për zhvillim”. […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Composting on farm – For Mitigation of Climate Changes

Përshkrimi i trajnimit Shoqata “Udhëtimi i Lirë – Liberi di Viggiare” aplikoi në Qershor 2019 në programin “Ndihma Zyrtare për Zhvillim” të Ambasadës së Republikës Bullgare në Shqipëri. Projekti i paraqitur ishte një nga fituesit e përzgjedhur nga komisioni i vlerësimit. Projekti “Composting on farm – For Mitigation of Climate Changes” do të zgjasë 12 […]

CategoriesProjekte të Përfunduara

Ambasadori bullgar në Qendrën rinore të Durrësit, interes për përfshirjen e të rinjve në mjedis dhe bujqësi

Ambasadori i Republikës së Bullgarisë në vendin tonë, Momtchil Raytchevski, vizitoi sot në mesditë Qendrën Rinore Multifunksionale “Udhëtim i Lirë” në qytetin e Durrësit. Në takimin me drejtues të shoqatës dhe ekspertin e projektit Prof. Dok. Shpend Shahini, fermerët dhe përfaqësues të shkollave pjesëmarrëse të projektit, ai u interesua veçanërisht për punën që bëhet në […]

CategoriesNjoftime Youth Guide for Durrës

Guidë turistike për monumentet e Durrësit, përgatiten 64 të rinj

64 të rinj, studentë dhe të papunë nga familje të margjinalizuara në periferi të qytetit janë trajnuar për afro tre muaj në kuadër të projektit “Youth Guide for Durrës”. Drejtuesja e projektit, Mira Mansaku, tha se “Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor që financohet nga Bashkimi Europian e që zbatohet nga Programi i Kombeve […]

sq