Udhëtimi i Lirë

CategoriesAktivitete

Ndihma për të prekurit nga tërmeti

Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” po qëndron pranë familjeve të prekura nga tërmeti që janë vendosur te Hotel Bonita. Në bashkëpunim me partnerët e saj, si UNDP dhe Arci Brindisi ka shpërndarë ndihma për këto familje. Gjatë gjithë këtyre ditëve fëmijët janë argëtuar me lojrat kreative të cilat nxisin bashkëpunimin mes tyre.

CategoriesAktivitete

Thirrje – Youth Guide for Durrës

Youth Guide for Durrës Info Pack Në kudër të projektit “Youth Guide for Durrës” i cili mbështetet nga Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor dhe financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” hap thirrjet për: • 6 […]

CategoriesAktivitete

Interreg MED Green Growth Community

Konferenca e 3-të transnacionale e Interreg MED Green Growth Community u zhvillua për herë të parë në Ballkan. Shoqata është anëtare e rrjetit të Green Growth Community dhe ndoqi punimet e konferences që u zhvillua në Durrës në datat 15-16 Nëntor. Komuniteti i “MED Green Growth”, ka për qëllim të analizojë rolin e hartuesve të […]

CategoriesAktivitete

Youth 4 solution

Pas një pune të gjatë disa mujore me vota unanime të jurisë, fushata “Youth 4 solution”, prezantuar nga vullnetarët e Shoqatës” Udhëtimi Lirë” rezultoi një nga 3 fituesit e projektit “Youth for community, a new momentum for civic activism”, e implemementuar nga Kongresi Rinor Kombëtar me mbështetjen e Hans Seidel Stiftung. Diskutimi “Aktivizmi qytetar nëpërjet […]

CategoriesAktivitete

Java Europiane e Lëvizshmërisë 2018

Shoqata”Udhëtim i Lirë-Liberi di Viaggiare” zhvilloi aktivitetin “Java Europiane e Lëvizshmërisë 16- 22 Shtator, 2018 ” në bashkëpunim me Drejtorinë e Policisë së Qarkut Durrës, Drejtorine Arsimore Rajonale, Drejtorinë e Rinisë, Arsimit, Kulturës, Sporteve dhe Komuniteteve Fetare në Bashkinë Durrës. Fokusi i saj është Multi Modaliteti në levizje një koncept i ri që duhet të […]

CategoriesAktivitete

Nxitja e harmonisë fetare tek të rinjtë

Shoqata”Udhëtim i Lirë-Liberi di Viaggiare” zhvilloi aktivitetin 2 ditor ditor 16-17 Korrik, 2018 me të rinjtë e komuniteteve fetare Katolike, Muslimane dhe Ortodokse të qytetit të Durrësit në bashkëpunim me Bashkinë Durrës dhe Kongresin Rinor Kombëtar.

CategoriesAktivitete

Manual për Qytetarinë Aktive

Shoqata”Udhëtim i Lirë-Liberi di Viaggiare” zhvilloi aktivitetin për projektin “Manual për Qytetarinë Aktive – Udhëzues për angazhimin e të rinjve” më datë 30 Qershor, 2018 me mbështetjen e #HannsSeidelStiftung. Ekipi #KongresiRinor i trajnoi këta të rinj mbi: Komunikimin dhe Imazhin; Lobimin dhe Advokimin dhe Organizmin e brëndshëm e Impaktin.

CategoriesAktivitete

Java Europiane e Lëvizshmërisë

Shoqata”Udhëtim i Lirë-Liberi di Viaggiare” zhvilloi aktivitetin “Java Europiane e Lëvizshmërisë” në bashkëpunim me Bashkinë Durrës, në kuadër të Mobility Week 16-22 Shtator, 2017. Gjatë kësaj jave u zhvilluan aktivitete në shkollat e mesme të qytetit të Durrësit. Me nxënësit e shkollave 9-vjeçare u bënë shfaqje direkte e rregullave të qarkullimit rrugor me inspektorët e […]

CategoriesAktivitete

Lumturimit të Nënë Terezës

Në kuadër të 19 Tëtorit, ditës së lumturimit të Nënë Terezës, Bashkia Durrës zhvilloi aktivitetin me shkollat 9 vjecare “Nënë Tereza” dhe “Jan Kukuzeli” shoqata jonë pati kënaqësinë e vecante të ishte pjesë mbështetëse në moderimin, organizimin dhe mbarëvajtjen e aktivitetit.

CategoriesAktivitete

Trajnim me studentë të UAMD

U zhvillua për 2 ditë, 17-18 Qershor 2016, trajnimi me temë “Menaxhimi i konfliktit, Negocimi, Mediacioni” në ambjentet e Universitetit “Aleksandër Moisiu” të qytetit të Durrësit me stundentë të Fakultetit të Drejtësisë.

sq