Udhëtimi i Lirë

Përshkrimi

Bujqësia Vertikale është një metodë e rritjes së perimeve dhe frutave në hapësira vertikale, siç janë ndërtesat. Kjo metodë ka një sërë përparësish, si:

  • Është më efikas për sa i përket shfrytëzimit të hapësirës. Një fermë vertikale mund të prodhojë të njëjtën sasi ushqimi në një zonë shumë më të vogël se një fermë tradicionale.
  • Është më rezistent ndaj ndryshimeve klimatike. Bujqësia vertikale nuk ndikohet nga ndryshimet e temperaturës apo motit.
  • Është më e qëndrueshme. Bujqësia vertikale përdor më pak ujë dhe energji sesa bujqësia tradicionale.

Kjo është ajo që ka të bëjë me projektin Ecowork+, për qëndrueshmërinë dhe shumë më tepër.

Ky projekt është i bashkëfinancuar nga Bashkimi Europian.

Partnerët e projektit:

  • Município de Lousada
  • Instituti i Kërkimit dhe Zhvillimit Eurasia
  • ESICA
  • Udhetimi Lire
  • CDI Maqedoni – ИРЗ Македонија
  • Fthia in Action
sq