Udhëtimi i Lirë

CategoriesErasmus+

Projekti “Colors of Europe”, Vilnius, Lituani

Përshkrimi Trajnimi me temë “Colors of Europe/Ngjyrat e Europës” i tregoi dhe informoi të rinjtë nga shtete të ndryshme për impaktin e fjalëve lënduese dhe urrejtjes në jetën e përditshme si dhe në botën online. Qëllimi i këtij trajnimi ishte njohja e të rinjve me këto problematika dhe ndarja e eksperiencave të përbashkëta por edhe […]

CategoriesErasmus+

Bujqësia vertikale

Përshkrimi Bujqësia Vertikale është një metodë e rritjes së perimeve dhe frutave në hapësira vertikale, siç janë ndërtesat. Kjo metodë ka një sërë përparësish, si: Është më efikas për sa i përket shfrytëzimit të hapësirës. Një fermë vertikale mund të prodhojë të njëjtën sasi ushqimi në një zonë shumë më të vogël se një fermë […]

CategoriesErasmus+ News

Study session "Youth Democracy Academy"

Description Training Course 8-14 October 2023 | European Youth Centre Budapest, Hungary The focus of the Study session is to equip youth leaders/facilitators with knowledge and skills to implement the "Educate for Democracy" programme which explores the concept of democracy innovatively from local, national, and European perspectives.

CategoriesErasmus+

Përfundimi i shkëmbimit rinor në Shqipëri në kuadër të projektit SWING

Përshkrimi Përfundoi me sukses faza e dytw në kuadër të projektit Erasmus+ SWING, shkëmbimi rinor i organizuar në Shqipëri , ku organizatat pjesëmarrëse ishin “Le Comité Départemental Olympique et Sportif du Nord” dhe shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare”. Projekti përfshin të rinjtë nga mosha 13 – 15 vjeç nga Franca dhe Shqipëria. […]

CategoriesErasmus+

Projekti “e-Sustainability” në Francë

Përshkrimi #eQëndrueshmëria Shoqata Udhëtim i Lirë- Liberi Di viaggiare një nga partnerët e projektit “e-Sustainability” organizuar nga Shoqata Resopa (Réseau Solidaire & Participatif) dhe bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian, dërgoi punëtorët e saj rinorë të cilët morën pjesë në këtë trajnim. kursi që u organizua në Clermont-Ferrand, Francë – 20 Prill deri në 26 Prill 2023. […]

CategoriesErasmus+

Projekti “Shine4Youth” në Bullgari

Përshkrimi Le të vazhdojmë të shkëlqejmë dhe të bëjmë ndryshimin! Shoqata Udhëtim i Lirë- Liberi Di viaggiare, një nga organizatat partnere të projektit “Shine4Youth” i bashkëfinancuar nga Programi Erasmus + i Bashkimit Europian, dërgoi punonjësit e saj rinorë të cilët morën pjesë në këtë program shkëmbimi të të rinjve që u organizua në Petrohan Pass. […]

CategoriesErasmus+

Green Europe - APV in Les Ulis

Description On the 8th till 11th of November 2022, our association took part in the advanced preparatory visit in Les Ulis France for the project “Green Europe” co-funded by the European Union through Erasmus + program where “Udhetim i Lire- Liberi di viaggiare” is one of the 10 partners of the consortium in this project. This project [...]

CategoriesErasmus+

Projekti “FIGHT AGAINST RACISM” Itali, Shtator 2022

Përshkrimi Asnjëherë mos hezitoni të merrni aventura përsipër! Siç vendosëm dhe ne të merrnim pjesë në ketë projekt me temë: “Fight agains Racism”, një udhëtim multidimensional që përfshinte shumë ekperienca në të njëjtën kohë. Duke filluar nga bashkëpunimi, komunikimi, ndërthurja e kulturave dhe traditave të ndryshme, projekte interaktive në të cilat mesazhi kryesor ishte lufta […]

CategoriesErasmus+

Projekti “PUSH UP SPORTS AND ARTS BALKAN” Greqi, Gusht 2022

Përshkrimi U mbyll aktiviteti i radhës “Push Up Sports and Arts Balkan”, zbatuar nga shoqata mikëpritëse Esai en Roi në Greqi. Partnere nga Shqipëria ishte shoqata Udhëtimi i Lirë – Liberi di Viaggare që u përfaqësua nga 7 anëtarë të stafit të vullnetarëve. Ky aktivitet i fanancuar nga programi Erasmus + mblodhi së bashku të […]

CategoriesErasmus+

Projekti “RETHINK YOUTH” Greqi, Gusht 2022

Përshkrimi U mbyll programi Erasmus + “Rethink Youth” nga shoqata mikëpritese Esai en Roi në Greqi, ku partnere nga Shqipëria ishte dhe shoqata Udhëtimi i Lirë – Liberi di Viaggare. Ky aktivitet mblodhi së bashku të rinj nga 8 shtete: Rumania, Shqipëria, Bullgaria, Bosnja dhe Hercegovina, Italia, Hungaria, Spanja dhe Sllovakia nga data 1-7 Gusht […]

en_GB