Udhëtimi i Lirë

CategoriesActivities

The start of the "Youth Growth in EU Perspective" Project

Description During the three-month period (June-August), the Association "Udhetim i Lire - Liberi di viaggiare" in cooperation with the Municipality of Tropoja has continued the realization of the project "Youth Growth in EU Perspective" financed by the Europe for citizens program of the European Union. This project aims to interact with young people in terms of their professional training according to […]

CategoriesActivities

The visit of Mrs. Špoljarić Egger, Assistant Secretary-General of the United Nations, Assistant Administrator of UNDP, and Director of the UNDP Regional Bureau for Europe and the CIS, at the Ancient Roman Amphitheater in Durrës with young volunteers from the "Udhëtim i Lirë" Association

Ms. Špoljarić Egger visited the Ancient Roman Amphitheater of Durres together with the Mayor of Durres Emiriana Sako. The youth of the Youth NGO "Free Travel", supported by the Regional Program ReLOaD financed by the EU and implemented by UNDP, served as tourist guides during the visit to the Amphitheater.

CategoriesActivities

Planting trees in sports fields of Kavaja City

Përshkrimi Shoqata “ Udhetim i Lire “ ne bashkepunim me Kendin e BE Kavaje dhe Drejtorine e Sporteve te Bashkise Kavaje organizoj aktivitetin e mbjelljes se pemeve ne ambjentet e fushes sporive te qytetit Kavaje. Ne aktivitet mori pjese Z. Redjan Krali, Kryetar i Bashkise Kavaje. Pemet u mbollen ne kujtim dhe nderim te figurave […]

CategoriesActivities P.A.C.E

World Youth Day 2021

Description The association "Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare" in the framework of the World Youth Day established by the United Nations (United Nations) on August 12, held several activities with young people from Albania, Serbia and Bosnia and Herzegovina. At the beginning they visited the premises of the Multifunctional Youth Center "Udhetim i Lirë" where they were introduced to […]

CategoriesActivities P.A.C.E

Activities developed in the framework of the International Youth Day 2021

Përshkrimi Shoqata “Udhetim i Lire – Liberi di Viaggiare” organizoi disa aktivitete në Ditën Ndërkombëtare të Rinisë (12 Gusht 2021) në Durrës. Në aktivitetet morën pjesë të rinj nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina dhe Serbia. Aktivitetet ishin një mundësi për të rinjtë nga 3 vende për të mësuar nga praktikat më të mira në nivel […]

CategoriesActivities

Europe Week 2021

Description In the framework of Europe Week, the volunteers of the association "Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare" and young activists welcomed in the Cape of Rodon the EU Ambassador Mr. Luigi Soreca and the Ambassador of the Republic of Bulgaria in Albania, Mr. Momtchill Raytchevski. During the meeting Miranda Mansaku, Executive Director of the Association, showed the work that Travel […]

CategoriesActivities

Religion during the communist period in Albania

Description The Association "FUdhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare" in the framework of activities planned as a member of URI (United Religions Initiative) in Albania conducted during April a series of activities aimed at raising awareness of young people about the role of religious figures during the communist regime . In three meetings they learned more about the institutions […]

CategoriesActivities

The cycle of trainings for the empowerment of young people in Durrës ends

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” përgjatë muajve mars dhe prill zhvilloi një cikël trajnimesh për ngritjen e kapaciteteve të të rinjve në Durrës. Trajnimet u zhvilluan online dhe erdhën si një kërkesë e të rinjve për të marrë më shumë njohuri në tema si: të kuptuarit e vetes, këshillimin dhe planifikimin […]

CategoriesActivities

The persecution of religious figures during the communist regime and their impact in society

Përshkrimi Në vijim të aktiviteteve të saj shoqata “Udhetim i Lire – Liberi di Viaggiare” në bashkëpunim me IRI (Institutin Ndërfetar) zhvilloi në ambientet e Qendrës Rinore Multifunksionale UiL-LdV youth talk me temë “Persekutimi i figurave fetare gjatë regjimit komunist dhe ndikimi i tyre në shoqëri”. Nëpërmjet aktivitetit u promovua bashkëjetesa ndërfetare në shekuj si […]

CategoriesActivities

Visit to the Museum of the Albanian Railway

Description In the framework of the project "Commons in Practice" as a follow-up in Durrës, Albania were held 4 visits with students of 11th (eleventh) grade of the school "Ibrahim Kodra" in the Museum of the Albanian Railway. Participating in these meetings were also the caretaker teachers of the respective classes. During the visits the participants had the opportunity to get to know […]

en_GB