Udhëtimi i Lirë

CategoriesFinished Projects

Local training of marginalized women and girls is completed

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi gjatë muajit gusht trajnimet lokale me gratë e margjinalizuara. Këto trajnime u mbajtën nga vajzat dhe gratë e trajuara si trajnere gjatë fazë së parë të projektit “The Invisible ForeWomen”. Trajnimet u zhvilluan në zona rurale ku gratë nuk janë të fuqizuara dhe kanë nevojë […]

CategoriesFinished Projects

DurresArcheomap

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” në kuadër të projektit DurrësArcheomap u bë e mundur Guida Digjitale për qytetin e Durrësit. Video është në gjuhën shqipe per turistet shqiptarë dhe në gjuhën angleze për turistët e huaj që duan të vizitojnë qytetin tonë. DurrësArcheomap në gjuhën Shqipe DurrësArcheomap në gjuhën Angleze

CategoriesFinished Projects

Durrës, concludes the 1-year project "Composting on the farm for mitigation of climate changes"

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi sot takimin përmbyllës të projektit “Kompostimi në fermë – Për zbutjen e ndryshimeve klimaterike”, që financohet nga ambasada Bullgare në vendin tonë dhe ka si qëllim përmirësimin e ciklit të menaxhimit të mbetjeve, duke kompostuar mbetjet organike në shkollat dhe fermat e qarkut Durrës. Në […]

CategoriesFinished Projects

Communities Friendly to Children and Young People

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” organizoi date 16-17 Workshop Konsultues me aktore te ndryshem local dhe kombetar. Workshopi u zhvillua në kuadër të projektit “Communities Friendly to Children and Young People” i cili finacohet nga Visegrad Found dhe lead partner Children of Slovakia Foundation. Projekti po implementohet në 6 shtete: Sllovaki, […]

CategoriesFinished Projects

Composting on farm for Mitigation of climate changes

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë –Liberi di Viaggiare” vijoi punën edhe gjatë muajit Gusht me projektin “Composting on farm for mitigation of climate changes”. Takimet informuese me fermerët e zonës dhe vendosja e theksit tek kompostimi si një proçes i cili sjell përfitime jo vetëm për mjedisin por edhe për ekonominë vazhduan të zhvilloheshin nga […]

CategoriesFinished Projects

Activities within the project "Composting on farm for mitigation of climate change" continue

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” po vijon implementimin e projektit “Composting on farm for mitigation of climate changes”. Projekti financohet nga Ambasada e Republikës së Bullgarisë në Republikën e Shqipërisë nëpërmjet programit “Ndihma Zyrtare për Zhvillim (Aid)”. Gjatë këtij muaji koordinatorja Miranda Mansaku dhe eksperti i projektit Shpend Shahini, kanë vijuar […]

CategoriesFinished Projects

Next meeting with lawyer Erisilda Shpata

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ka vijuar me ofrimin e mbështetjes ligjore dhe psikologjike për familjet e prekura nga tërmeti i 26 nëntorit 2019. Takimi i radhës ishte me juristen e projektit znj. Erisilda Shpata, e cila shpjegoi procedurën e fundit të nxjerrë nga Bashkia e Durrësit lidhur me përfitimin e […]

CategoriesFinished Projects

Mobile Library

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ka vijuar me aktivitetet e planifikuara për Librarinë Lëvizëse. Gjatë muajve Prill dhe Maj përveç shpërndarjes së librave janë zhvilluara takime online me shkrimtarë të ndryshëm. Ndërkohë po vijon shpërndarja e librave për të rinjtë në zonat periferiketë qytetit. Ky aktivitet u organizua në kuadër të […]

CategoriesFinished Projects

Meeting with writer Loer Kume

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi takimin me shkrimtarin Loer Kume, fitues i çmimit “Kadare” 2019. Gjatë takimit Kume tregoi për bashkëjetesën benda tij të dy profesioneve: shkrimtarit dhe stomatologut. Si ndikon secila prej tyre tek njëra – tjetra dhe si vendoset balanca mes dy profesioneve. Një pjesë të rëndësishme të […]

CategoriesFinished Projects

Meeting with the writer Vaso Papaj

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” zhvilloi sot një takim me shkrimtarin Vaso Papaj. Në kuadër të 23 Prill – Ditës Botërore të Librit dhe të Drejtave të Autorit, Papaj prmendi rëndësinë e leximit tek të gjitha moshat por më së shumti tek fëmijët dhe të rinjtë. Tani është çasti i duhur […]

en_GB