Udhëtimi i Lirë

CategoriesErasmus+

Bujqësia vertikale

Përshkrimi Bujqësia Vertikale është një metodë e rritjes së perimeve dhe frutave në hapësira vertikale, siç janë ndërtesat. Kjo metodë ka një sërë përparësish, si: Është më efikas për sa i përket shfrytëzimit të hapësirës. Një fermë vertikale mund të prodhojë të njëjtën sasi ushqimi në një zonë shumë më të vogël se një fermë […]

CategoriesActive Tropoja Youths for our Municipality

"Youth Day" within the ATY4M project

Description On the International Youth Day, August 12, 2023 and within the "Active Tropoja Youths for our Municipality" project, the active youth of Tropoja took an initiative, marking the path of the Xhema lake in the Valbona valley. This trail is a tourist spot for all local and foreign visitors, who [...]

CategoriesActive Tropoja Youths for our Municipality

"Summer Camp" with the youth of Tropoja Municipality within the framework of the ATY4M project

Description The Association "Udhetim i Lire - Liberi di Viaggiare" and the Tropoja Municipality jointly developed the 5-day Summer Camp activity in Tropoja, dedicated to young people representing the Tropoja Local Youth Council, within the "Active Tropoja Youths for our Municipality" project supported by the #EU4Municipalities project and financed by the European Union. During these days, young […]

CategoriesDesigning green growth learning aids for young persons with disabilities

Arritja e Rezultatit nr 2 të projektit “Hartimi i mjeteve mësimore mbi rritjen e gjelbër për të rinjtë me aftësi të kufizuara”

Përshkrimi Jemi shumë të kënaqur të njoftojmë përfundimin me sukses të Rezultatit 2 të projektit tonë Erasmus+, “Hartimi i mjeteve mësimore për rritjen e gjelbër për të rinjtë me aftësi të kufizuara”! Kjo fazë ka përfunduar dhe ne jemi të emocionuar të ndajmë rezultatet. Rezultati 2, i titulluar “Prodhimi I materialeve audio për personat me […]

CategoriesErasmus+ News

Study session "Youth Democracy Academy"

Description Training Course 8-14 October 2023 | European Youth Centre Budapest, Hungary The focus of the Study session is to equip youth leaders/facilitators with knowledge and skills to implement the "Educate for Democracy" programme which explores the concept of democracy innovatively from local, national, and European perspectives.

CategoriesErasmus+

Përfundimi i shkëmbimit rinor në Shqipëri në kuadër të projektit SWING

Përshkrimi Përfundoi me sukses faza e dytw në kuadër të projektit Erasmus+ SWING, shkëmbimi rinor i organizuar në Shqipëri , ku organizatat pjesëmarrëse ishin “Le Comité Départemental Olympique et Sportif du Nord” dhe shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare”. Projekti përfshin të rinjtë nga mosha 13 – 15 vjeç nga Franca dhe Shqipëria. […]

CategoriesErasmus+

Projekti “e-Sustainability” në Francë

Përshkrimi #eQëndrueshmëria Shoqata Udhëtim i Lirë- Liberi Di viaggiare një nga partnerët e projektit “e-Sustainability” organizuar nga Shoqata Resopa (Réseau Solidaire & Participatif) dhe bashkëfinancuar nga Bashkimi Evropian, dërgoi punëtorët e saj rinorë të cilët morën pjesë në këtë trajnim. kursi që u organizua në Clermont-Ferrand, Francë – 20 Prill deri në 26 Prill 2023. […]

CategoriesCreative Culture - Based Development of Durres Heritage

Aktiviteti i shkollës “Dom Nikollë Kaçorri” në kuadër të projektit “Creative Culture – Based Development of Durrës Heritage”

Përshkrimi Aktiviteti i rradhes ishte ai i shkolles “Dom Nikollë Kaçorri”. Nxënësit e kësaj shkolle janë të ardhur nga zona të ndryshme të Shqipërisë dhe përmes pikturave, përshkrimeve, përjetimeve, këngëve dhe valleve, ata krahasuan Durrësin me krahinat prej nga vijnë. Ata zgjodhën të prezantonin ndjesite e tyre lidhur me atë që gjejnë në Durrës, monumentet […]

CategoriesActive Tropoja Youths for our Municipality

"Peer to Peer" activity with the youths of Tropoja Municipality

Description The Municipality of Tropoja and the association "Udhetim i Lire - Liberi di Viaggiare" held together in Tropoja on April 13-15, 2023, the next "Peer to Peer" activity, dedicated to young people representing the Tropoja Local Youth Council, within the project "Active Tropoja Youths for our Municipality" supported by the #EU4Municipalities project funded by the European Union. […]

en_GB