Udhëtimi i Lirë

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Filloj cikli i trajnimeve ne kuadër të projektit Composting on farm – For Mitigation of Climate Changes

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” filloi ciklin e trajnimeve me qeverinë e nxënësve të shkollës “Eneida”. Trajnim u zhvillua në kuadër të projektit “Composting on Farm- For mitigation of climate changes”, me Prof.Dr. Shpend Shahini. Projekti financohet nga Ambasada e Bullgarisë në Shqipëri nëpërmjet programit “Ndihma zyrtare për Zhvillim”. Trajnimet online […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Composting on farm – For Mitigation of Climate Changes

Përshkrimi i takimit Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ka vijuar me aktivitetet e planifikuar në kuadër të projektit “Composting on farm – for Mitigation of Climate Changes” pavarësisht situatës së vështirë dhe të pazakontë të krijuar nga virusi COVID-19. Projekti financohet nga Ambasada Bullgare në kuadër të programit “Ndihma zyrtare për zhvillim”. […]

CategoriesComposting on farm For Mitigation of Climate Changes

Composting on farm – For Mitigation of Climate Changes

Përshkrimi i trajnimit Shoqata “Udhëtimi i Lirë – Liberi di Viggiare” aplikoi në Qershor 2019 në programin “Ndihma Zyrtare për Zhvillim” të Ambasadës së Republikës Bullgare në Shqipëri. Projekti i paraqitur ishte një nga fituesit e përzgjedhur nga komisioni i vlerësimit. Projekti “Composting on farm – For Mitigation of Climate Changes” do të zgjasë 12 […]

CategoriesProjekte të Përfunduara

Ambasadori bullgar në Qendrën rinore të Durrësit, interes për përfshirjen e të rinjve në mjedis dhe bujqësi

Ambasadori i Republikës së Bullgarisë në vendin tonë, Momtchil Raytchevski, vizitoi sot në mesditë Qendrën Rinore Multifunksionale “Udhëtim i Lirë” në qytetin e Durrësit. Në takimin me drejtues të shoqatës dhe ekspertin e projektit Prof. Dok. Shpend Shahini, fermerët dhe përfaqësues të shkollave pjesëmarrëse të projektit, ai u interesua veçanërisht për punën që bëhet në […]

CategoriesNjoftime Youth Guide for Durrës

Guidë turistike për monumentet e Durrësit, përgatiten 64 të rinj

64 të rinj, studentë dhe të papunë nga familje të margjinalizuara në periferi të qytetit janë trajnuar për afro tre muaj në kuadër të projektit “Youth Guide for Durrës”. Drejtuesja e projektit, Mira Mansaku, tha se “Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor që financohet nga Bashkimi Europian e që zbatohet nga Programi i Kombeve […]

CategoriesYouth Guide for Durrës

Youth Guide for Durrës

Youth Guide for Durrës Pjesë nga trajnimet Gjatë muajit Korrik u zhvilluan trajnimet e grupit të parë dhe të dytë të të rinjve nga Durrësi në kuadër të projektit “Youth Guide for Durrës”. 44 të rinjtë morën informacionet bazë në lidhje me turizmin, arkeologjinë, historinë dhe burime të tjera të qarkut të Durrësit, komunikimin me […]

CategoriesProjekte të Përfunduara

Forcimi i kapaciteteve tё organizatave tё aftёsisё sё kufizuar nё Durrёs dhe ngritja e çёshtjes sё aksesueshmёrisё me tё gjithё aktorёt lokalё

Shoqata ‘Udhёtimi i lirё-Liberi di Viaggiare’ si bashkëpunëtore lokale e Fondacionit ‘Sё Bashku’ po implementojnë projektin ‘Forcimi i kapaciteteve tё organizatave tё aftёsisё sё kufizuar nё Durrёs dhe ngritja e çёshtjes sё aksesueshmёrisё me tё gjithё aktorёt lokalё’. Ky projekt bëhet i mundur me mbёshtetjen financiare tё Agjencisё sё Shteteve tё Bashkuara pёr Zhvillim Ndёrkombёtar […]

CategoriesClean Today - Healthy Tomorrow

Clean Today – Healthy Tomorrow

Të mbështetur nga Raiffeisen Bank dhe në kuadër të zbatimit të projektit “Clean Today – Healthy Tomorrow” për katër muaj radhazi nxënësit e shkollave “Dom Nikoll Kaçorri”, “Benardina Qeraxhia”, “Olsi Lasko” dhe “Beqir Çela” janë njohur me elementet ku ndërthuren mjedisi dhe monumentet arkeologjike e historike të Durrësit. Në këto shkolla u zhvillua fushata e […]

CategoriesYouth Eco Act

Youth Eco Act

Shoqata “Udhëtim i Lirë-Liberi di Viaggiare” zhvillon projektin “Youth Eco Act” në kuadër të programit SENIOR-II dhe zbatohet nga REC – Qendra Rajonale e Mjedisit në Shqiperi, mbështetur dhe financuar nga Ambasada Suedeze në Tiranë. Ky projekt adreson nevojën për zhvillimin e kapaciteteve të qëndrueshme të shoqatës dhe të rinjve, duke mundësuar krijimin e modeleve […]

sq