Udhëtimi i Lirë

CategoriesAktivitete

Mbjellja e pemëve në fushat sportive Kavajë

Përshkrimi Shoqata “ Udhëtim i Lire “ në bashkëpunim me Njësinë e Integrimit Europian dhe Drejtorinë e Sporteve të Bashkisë Kavajë organizoi aktivitetin e mbjelljes së pemëve në ambjentet e fushës sportive të qytetit të Kavajës. Në aktivitet mori pjesë Z. Redjan Krali, Kryetar i Bashkisë Kavajë. Pemët u mbollën në kujtim dhe nderim të […]

CategoriesAktivitete P.A.C.E

Dita Boterore e Rinise 2021

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” në kuadër të Ditës Botërore të Rinisë të vendosur nga Kombet e Bashkuara (United Nations) me 12 Gusht, zhvilloi disa aktivitete me të rinj nga Shqipëria, Serbia dhe Bosnjë Hercegovina. Në fillim ata vizituan ambjentet e Qendrës rinore Multifunksionale “Udhetim i Lirë” ku u njohën me […]

CategoriesAktivitete

Java e Evropës 2021

Përshkrimi Në kudër të Javës së Evropës vullnetarët e shoqates “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” dhe aktivistë të rinj mirëpritën në Kepin e Rodonit Ambasadorin e BE z. Luigi Soreca dhe Ambasadorin e Republikës së Bullgarisë në Shqipëri z. Momtchill Raytchevski. Gjatë takimit Miranda Mansaku, Drejtore Ekzekutive e Shoqatës, tregoi punën që Udhetimi […]

CategoriesAktivitete

Feja gjatë periudhës komuniste në Shqipëri

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” ne kuader te aktiviteteve te planifikuara si anetare e URI (United Religions Initiative) në Shqipëri zhvilloj përgjatë muajit Prill një sërë aktivitetesh që synonin rritjen e ndërgjegjësimit të rinjve për rolin e figurave fetare gjatë regjimit komunist. Në tre takime ata mësuan më shumë për institucionet […]

CategoriesAktivitete

Përfundon cikli i trjanimeve për fuqizimin e të rinjve në Durrës

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” përgjatë muajve mars dhe prill zhvilloi një cikël trajnimesh për ngritjen e kapaciteteve të të rinjve në Durrës. Trajnimet u zhvilluan online dhe erdhën si një kërkesë e të rinjve për të marrë më shumë njohuri në tema si: të kuptuarit e vetes, këshillimin dhe planifikimin […]

CategoriesAktivitete

Persekutimi i figurave fetare gjatë regjimit komunist dhe ndikimi i tyre në shoqëri

Përshkrimi Në vijim të aktiviteteve të saj shoqata “Udhetim i Lire – Liberi di Viaggiare” në bashkëpunim me IRI (Institutin Ndërfetar) zhvilloi në ambientet e Qendrës Rinore Multifunksionale UiL-LdV youth talk me temë “Persekutimi i figurave fetare gjatë regjimit komunist dhe ndikimi i tyre në shoqëri”. Nëpërmjet aktivitetit u promovua bashkëjetesa ndërfetare në shekuj si […]

CategoriesAktivitete

Vizitë në Muzeun e Hekurudhës Shqiptare

Përshkrimi Në kuadër të projektit “Commons in Practice” si nje follow up i tij në Durrës, Shqipëri u zhvilluan 4 vizita me nxënësit e klasave të 11 (njëmbëdhjeta) të shkollës “Ibrahim Kodra” në Muzeun e Hekurudhës Shqiptare. Pjesëmarrëse në këto takime ishin edhe mësueset kujdestare të klasave përkatëse. Gjatë vizitave pjesëmarrësit patën mundësi të njiheshin […]

CategoriesAktivitete

Future in our homeland

Përshkrimi Në kuadër të Javës së Integritetit 2020, Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” do të zhvillojë më datë 4 Dhjetor ora 17:00 takimin online me temë “Future in our homeland”.

CategoriesAktivitete

Kickoff

Përshkrimi Shoqata “Udhëtim i Lirë – Liberi di Viaggiare” në bashkëpunim me organizatën Eutropian Urban Research zhvilloi sot takimin hapës të projektit “Commons in Practice”. Projekti financohet nga BACID Found dhe ka si qëllim shkëmbimin e praktikave të mira mes intitucioneve publike në Shqipëri dhe Austri. Pjesëmarrës në kickoff ishin: stafi i shoqatës “Udhëtim i […]

sq