Udhëtimi i Lirë

Përshkrimi

Qëllimi kryesor i projektit ERAS është një partneritet afatgjatë i trembëdhjetë qytete nga trembëdhjetë vende të ndryshme me qëllimin e përbashkët për të përmirësuar kushtet për zhvillimin e vullnetarizmit në vendet partnere dhe në të gjithë Evropën. Për këtë qëllim, organizatat partnere do të shkëmbejnë informacion, praktika të mira, njohuri dhe do të promovojnë vullnetarizmin si të tillë. Së bashku, ata do të sigurojnë një mjedis produktiv dhe të pasur me përmbajtje që do të inkurajojë zhvillimin e programeve të ndryshme vullnetare.

Organizata të ndryshme nga Sllovenia, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Portugalia, Malta, Shqipëria, Lituania, Letonia, Kroacia, Maqedonia, Hungaria, Greqia dhe Bullgaria do të adresojnë sfida të ndryshme të vullnetarizmit në Evropë në projekt. Ne të gjithë partnerët besojmë plotësisht se vullnetarizmi është një element kryesor i një shoqërie moderne demokratike dhe duke ushqyer dhe promovuar vullnetarizmin dhe përhapur vlerat e solidaritetit, evropianët mund të bëjnë hapa të mëdha drejt një shoqërie më të zhvilluar, gjithëpërfshirëse dhe dinamike me mundësi cilësore për të gjithë.

Organizatat Partnere:

 1. DRUŠTVO ZA PODPORO CIVILNE DRUŽBE, SLOVENIJA
 2. SERDA, BOSNIA AND HERZEGOVINA
 3. KLUB ZA OSNAZIVANJE MLADIH 018 UDRUZENJE, SERBIA
 4. MUNICIPIO DE LOUSADA, PORTUGAL
 5. CENTER FOR CIVIC INITIATIVE, FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF MACEDONIA
 6. GENISTA RESEARCH FOUNDATION, MALTA
 7. SOLIS TUVAK, LATVIA
 8. UDHËTIM I LIRË – LIBERI DI VIAGGIARE, ALBANIA
 9. UDRUGA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUSTVA BONSAI, CROATIA
 10. SDRUZHENIE YUNI PARTNERS, BULGARIA
 11. INSTITOYTO KOINONIKIS KAINOTOMIAS KAI SYNOXIS, GREECE
 12. DDTG NONPROFIT KFT., HUNGARY
 13. VSI VAIKU IR JAUNIMO CENTRAS “DZIAUGSMO SLENIS”, LITHUANIA

Projekti do të përfshijë nëntë aktivitete ndërkombëtare me qëllim shkëmbimin e praktikave të mira, krijimin e lidhjeve me organizatat përkatëse, studimin e koncepteve dhe efektet e vullnetarizmit në vende të ndryshme dhe gjithashtu me qëllim të promovimit të zhvillimit të vullnetarizmit në të gjithë Evropën. Projekti do të trajtojë fusha të ndryshme të vullnetarizmit. Nga vullnetarizmi i të rinjve, vullnetarizmi dhe plakja e popullsisë, vullnetarizmi në situata krize (COVID 19), çështja e vullnetarizmit të qëndrueshëm te politikat evropiane të vullnetarizmit dhe programet kombëtare dhe vullnetarizmat dhe stimujt. Një temë e rëndësishme që ne do të nxjerrim në pah rregullisht do të jenë mundësitë, praktikat dhe objektivat e mekanizmit të Njësisë Evropiane të Solidaritetit

Kalendari i aktiviteteve ndërkombëtare:

 • Sllovenia – maj 2021
 • BiH – qershor 2021
 • Serbia – korrik 2021
 • Letoni – gusht 2021
 • Portugalia – tetor 2021
 • Malta – Nëntor 2021
 • Shqipëri – Prill 2022
 • Kroacia – qershor 2022
 • Maqedonia e Veriut – Gusht 2022

Projekti ERAS është bashkëfinacuar nga Bashkimi Evropian përmes programit Europe for Citizens, strand 2: Network of Cities.
Oragizata Lider: Društvo za podporo civilne družbe

Fillimi i implementimit të projektit : 1 Mars, 2021

Përfundimi i projektit: 28 Shkurt, 2023